Sosyal mecralarda yaşanan alışveriş hareketliliği ile birlikte pek çok girişimcinin Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır? Sorusunun cevabını aradığını görmekteyiz.
Facebook ve instagram başta olmak üzere milyonlarca kişinin uğrak noktası haline gelen sosyal mecralar, üretilen çeşitli ürünlerin veya hali hazırdaki ürünlerin satımı ile kâr elde etmek isteyen girişimcilerin tabiri caizse adeta sanal pazarı haline gelmiştir. Aile bütçesine destek vermek isteyen veya boş zamanını değerlendirerek ticarete atılmak isteyen pek çok girişimci, kâr elde etmek için hareket ederken aynı zamanda müşteri memnuniyeti ve maliyet azaltmanın da yollarını aramaktadır. Sizlerde bir girişim veya yatırım faaliyeti içerisindeyseniz çözümlemeniz gereken ilk aşamalardan birisi ürünün müşteriye düzgün bir şekilde ulaşmasını sağlayan kargo şirketini ve maliyetini hesaplamak olmalıdır. Burada temel sorunuzun ve odak noktanızın Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır? Sorusu olduğunu düşünerek hemen bu konuda sizlere bilgileri aktaralım.
Kargo Anlaşması Nasıl Yapılır?
Kargo anlaşması yapmadan önce piyasa araştırması yapmak sizleri hem bu konuda daha bilgili kılacak hem de kargo şirketlerinin izlemiş olduğu şartları ve maliyetleri analiz etmenizde fayda sağlayacaktır. Kargo şirketleri ile görüşmeden önce göndereceğiniz ürünün gün, ay veya yıl bazında adet miktarı ile paket boyutunu hesap ederek bir ön analiz yapmalı daha sonrasında ise bu bilgileri kargo firması ile paylaşmalısınız. Kargo şirketlerinin gönderi adeti ve paket boyutuna göre bütçelendirme yaptığını unutmayın. Kendi açınızdan en uygun kargo şirketini belirledikten sonra şubeye giderek anlaşma için görüşmeniz gerekmektedir. Anlaşmanız durumunda kargo şirketi ile karşılıklı olarak sözleşme tanzim ederek kargo anlaşmasını tamamlayabilir ve daha az maliyetle ürünlerinizi müşterilerinize göndermeye başlayabilirsiniz.
Kargo Anlaşmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kargo anlaşması yaparken dikkat etmeniz gereken ilk husus kargo şirketince öne sunulan şartlardır. Bu şartların detaylıca incelenmesi ve şartlara aksi bir durum olması karşısında kargo şirketinin göstereceği tepki öğrenilmelidir. Yaşanan sorunlardan örnek vermek gerekirse, belirlenen adetin üstüne çıkıldığında veya belirlenen adetin altında bir kargo gönderisi yapıldığında kargo şirketlerinin maliyet açısından bir değişime gidip gitmeyeceği özellikle anlaşmada dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Sıkça yaşanan bir diğer soruna da değinmek gerekirse, kargo şirketi nedeniyle ürüne gelen zararda da kargo şirketinin hasarı ve maliyeti giderip gidermeyeceği konusunda anlaşmada bilgi sahibi olunmalı ve sözleşme imzalamadan önce bu tür aksiliklerde göz önünde bulundurularak temkinli ve titiz bir şekilde hareket edinilmelidir.